accolight

Eric de ReijerAccordeonlessen

accordeon utrecht height= Zoek je een accordeonleraar in utrecht? Ik geef al twintig jaar accordeonles aan volwassenen. Ik geef een-op-een accordeonlessen bij mij aan huis (Utrecht Centrum) Allerlei stijlen zijn mogelijk. Ik ga altijd uit van je eigen interesse en de muziek die je zelf wilt spelen. Duur van de lessen: 1 uur.

Beginners

Heb je altijd al een instrument willen spelen, maar ben je er nooit toegekomen? Of speel je al wel andere instrumenten en wil je accordeon erbij leren? Dan ben je bij mij aan het goede adres. Als je bladmuziek kan lezen is dat natuurlijk prettig, maar het is niet noodzakelijk. Spelenderwijs leer je akkoorden, en hoe ze te herkennen en te gebruiken. En gaandeweg komt natuurlijk balgtechniek en vingerzettingen aan de orde.

accordeonutrecht2 height=

Gevorderden

Omdat ik zelf accordeon heb leren spelen is mijn methode van lesgeven anders dan de traditionele manier, zeker voor hen die alleen gewend zijn om van bladmuziek te spelen. Waar het mij om gaat is niet dat je iets van blad precies na kan spelen, maar dat je leert hoe muziek in elkaar zit. Waarom die noten op dat blad staan, en of je juist om die noten heen kan spelen. Daardoor kun je meer rechtstreeks vanuit je gevoel spelen. Daarnaast bestuderen we ook verschillende muziekstijlen (musette, folk, jazz, jiddish, texmex, cajun, rock etc), en bekijken we wat maakt dat de ene stijl anders is dan de andere. Dit is de basis voor "recht uit het hart" te spelen, en natuurlijk ook voor improvisatie.

Zowel voor mensen die al jaren muziekles hebben gehad als voor mensen die het zichzelf hebben aangeleerd.© 2013 jouw website algemene voorwaarden links